Fornetti cu nuca si Strudele cu mere

marți, 30 martie 2010



Ingrediente:

-1 aluat foietaj
-amestec nuca(nuca macinata, albus de ou f bine batut, cacao, zahar)
-mere calite(mere decojite, date pe razatoare, scurse de "suc", calite intr-un ceaun)
-1 ou pt uns

Tort 3 feluri de ciocolata


Dupa aceasta reteta. O minunatie de tort :X

Blatul:

- 60 g de migdale pudra
- 100 g zahar pudra (60+40)
- 20 g cacao
- 4 albusuri
- un varf de sare

Cuburi de lapte


Dupa aceasta reteta.Este o prajitura foarte buna si puffy.

Ingrediente:

- un pachet foi de pandispan, de cacao(eu am gasit cu 3 foi)

Crema de lapte:
- 1 litru lapte
- 100 g. amidon
- 4 linguri zahar
- 100 g. ciocolata alba
- 250 g. margarina la temp. camerei
- 150 g. zahar pudra

Glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahar
- 150 g. unt

Strudele cu mere

Ingrediente:

mere, zahar,
aluat de foietaj(eu am pus 2)

Tort savoarea fructelor cu trandafirasi din Sugus

duminică, 28 martie 2010




Dupa aceasta reteta.

Ingrediente
*pentru blatul de piscoturi*
- 125 gr de unt topit
- 200 gr de piscoturi

*pentru crema*
- o tabla de ciocolata alba (100gr)
- 250 gr crema de branza Tartina
- 250 gr de iaurt de lamaie
- 1000 ml de frisca
- 2 plicuri de gelatina
- 100 gr de zahar
-fructe(am folosit 5 kiwi, 1 borcan de ananas si 1 borcan de caise)

*pentru decor*
-15 caramele Sugus
-5 scobitori

Tort de ciocolata cu banana



Dupa aceasta reteta.

Ingrediente pentru 12 felii:

- 1 blat de ciocolata cu 3 nivele (diam. 26 cm)

Crema:
- 15 g. gelatina
- 450 g. iaurt de banane
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 6 banane de cca. 180-200 g.
- 400 ml. frisca

Ornat:
- 400 ml. frisca
- 30 g. zahar
- 20 g. ciocolata rasa

Tarta cu caise(tava mare)


Ingrediente:

3 oua
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana lapte
esenta de rom
un pic sare
zahar vanilat
praf de copt+cativa stropi de otet
aprox. 400g de faina

Savarine(12buc)


Dupa aceasta reteta.

Ingrediente:

6 oua
7 linguri de pesmet
6 linguri de zahar
1 praf de sare
frisca
un pic de gem

Briose cu gem



Dupa aceasta reteta au iesit 12 bucati(250-260cal/buc).

Ingrediente:

2 oua
7 linguri ulei
200 g iaurt / lapte batut / sana
350 g faina
2 lingurite praf de copt
80 g zahar
virf de cutit sare
12 lingurite gem

Gogosi umplute



Ingrediente:

500g faina
un pic de ulei
jumate de cana de apa
drojdie cat o nuca
sare
2 linguri de zahar
razatura de lamaie/portocala
gem(prune, caise, piersici,capsuni..)sau fineti sau ce vreti

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino