Prajitura cu mere

vineri, 20 august 2010



Ingrediente:
250g faina
1 ou
150g unt/margarina
150g zahar, scortisoara
mere, zahar, un pic ulei

Mod de preparare:
-intr-un vas se adauga faina, se face o adancitura si se sparge oul inauntru


-zaharul, scortisoara si untul facut bucatele se adauga in vas si se framanta rapid toate ingredientele pana se obtine un aluat neted si omogen


-aluatul astfel obtinut se infeleste in folie transparenta (sau se pune intr-o punga si se leaga la gura) si se da la frigider pentru o ora

-merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare; se scurg bine de zeama
-se ia un ceaun , se pune un pic de ulei pe fund si se adauga merele si zaharul; se amesteca pana dau in clocot de cateva ori si apoi se lasa la racit
-se ia o tava, se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu ulei/margarina/unt
-aluatul se ia din frigider, se taie in 2 bucati astfel ca prima bucata de aluat se intinde in tava tapetata
-se adauga merele si apoi ce-a de a doua jumatate de aluat
-se da la cuptor la foc mic pentru circa 50 minute(se testeaza cu scobitoarea)

*o feliuta ffffff buna

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino