Tort de ciocolata cu banana

duminică, 28 martie 2010



Dupa aceasta reteta.

Ingrediente pentru 12 felii:

- 1 blat de ciocolata cu 3 nivele (diam. 26 cm)

Crema:
- 15 g. gelatina
- 450 g. iaurt de banane
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 6 banane de cca. 180-200 g.
- 400 ml. frisca

Ornat:
- 400 ml. frisca
- 30 g. zahar
- 20 g. ciocolata rasa

Mod de preparare:

Se inmoaie gelatina. Se amesteca iaurtul cu zaharul vanilinat.
Se decojesc bananele si se taie felii late de 2 cm.
Se insiropeaza fiecare blat(am pus apa cu esenta de rom calduta).
Pe fiecare blat insiropat se pun bananele felii.

Se dizolva gelatina(un pic de apa calduta Nu fierbinte+gelatina) si se inglobeaza in crema de iaurt.
Se introduce la frigider.
Cand crema incepe sa se intareasca, se bate frisca si se inglobeaza bine-bine pana se intareste compozitia.


Se umplu blaturile cu crema de iaurt si frisca.
Tortul se introduce la frigider pentru cca. 3 ore(eu am lasat peste noapte).


Pentru ornat, frisca se bate impreuna cu zaharul si deasupra se presoara ciocolata rasa.

*taiat

*o felie

*a iesit f bun si dulce, numai bun pt o batranica ce are probleme cu dintii(sau mai exact lipsa lor)

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino