Tort cu mere si scortisoara

luni, 6 septembrie 2010

Ingrediente:
300g faina
1 ou
175g zahar
scortisoara
175g unt

1.2kg mere
500ml apa
150g zahar
200g miez de nuca macinat
scortisoara

Mod de preparare:

-intr-un vas se adauga faina, se face o adancitura si se sparge oul inauntru


-zaharul si untul facut bucatele se adauga in vas si se framanta rapid toate ingredientele pana se obtine un aluat neted si omogen


-aluatul astfel obtinut se infeleste in folie transparenta (sau se pune intr-o punga si se leaga la gura) si se da la frigider pentru o ora

-se ia o forma de tort (preferabil cu peretii detasabili), se tapeteaza cu hartie de copt si se adauga 1/2 din aluat

-merele se spala, se curata de coaja si apoi se taie felii


-feliile de mere se dau in clocot cu apa, se strecoara, se scurg bine, se lasa sa se raceasca un pic


-feliile de mere se mai sus se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, miezul de nuca si scortisoara si apoi se pun peste aluatul din forma



-restul aluatului se intinde si se aseaza peste mere; prajitura cu mere se da la cuptorul preincalzit, la 180grade(foc mic) pentru cica 55 minute(verificati!)

*sectiune


*o felieeeeeee

un tort suuper bun :X

Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca este foarte gustos.

Andreea Annabel spunea...

este ffffffff bun
chiar zilele astea l-am facut iar (din pacate nu am avut scortisoara) si le-a placut tuturor

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino