Reteta este din revista Kaufland.
Ingrediente:
500g banane
zeama de la 1 lamaie
2plicuri z.vanilat
50ml esenta de rom; 1 lingura margarina
folie pt tava
250ml lapte
2 plicuri praf de budinca de vanilie(eu am luat cu gust de frisca)
40g zahar; 50g unt
14 piscoturi(eu am avut doar 12

250ml frisca lichida; 1 lingura cacao
Mod de preparare:

-bananele se curata, se taie in 2 pe lung, se stropesc cu zeama de lamaie si 30ml esenta de rom, se presara zaharul vanilat si se lasa la marinat timp de 30minute

-cu laptele si zaharul pudra se prepara budinca urmarind instructiunile de pe plic iar la sfarsit se adauga romul ramas.Se adauga bucatele de unt si se incorporeaza.Se lasa la racit

-luam o tava, o ungem cu margarina, o tapetam cu o folie transparenta

-se aseaza:1/2piscoturi,1/2banane,crema



-se aseaza apoi 1/2 banane si 1/2 piscoturi

-se acopera cu folie si se da la rece pt minim 6ore

*Ornare
-se bate frisca spuma, se adauga cacaua si se omogenizeaza.Desertul se rastoarna pe un platou, se decoreaza cu frisca si cu fructe/cocos/nuca rasa/migdale maruntite
*desertul se va rasturna astfel ca piscoturile de sus care sunt la vedere vor compune "fundul prajiturii"
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu