Gogosi umplute

duminică, 28 martie 2010



Ingrediente:

500g faina
un pic de ulei
jumate de cana de apa
drojdie cat o nuca
sare
2 linguri de zahar
razatura de lamaie/portocala
gem(prune, caise, piersici,capsuni..)sau fineti sau ce vreti

Mod de preparare:

-se pune faina intr-un bol
-in apa calduta se pune drojdia, se amesteca si se lasa un pic sa se umfle
-se adauga apa cu drojdia peste faina, se amesteca; se pune sarea, zaharul si razatura
-se framanta si la sfarsit se pune un pic de ulei caldut si se mai framanta un pic; se pune un prosop curat in "cap" si se da la caldura pentru 30-60min
-pe blat se pune un pic de ulei.se ia jumatate de coca, se intinde(foaie potrivita nici groasa nici subtire) si se se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) FARA sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura (ciocolata de menaj, dulceata sau gem).

-din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca (sa nu aiba faina intre ele). Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul.

-se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h.
-se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul sa fie mediu. Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar tos



Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino