Cornulete in 2 culori(5 tavi)

sâmbătă, 27 martie 2010



Ingrediente:

rahat/gem/finetti
-Blat-
1/2 litru sifon/apa minerala;
5 linguri zahar;
50g drojdie;
200ml ulei;
3 linguri cacao;
1 vf cutit de sare;
arome(lamaie, vanilie);
faina cat cuprinde

Mod de preparare:

-se amesteca apa minerala, zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta, uleiul, sarea si aromele;


-apoi se adauga faina pana se obtine o coca asemanatoare celei pt clatite,


-apoi aceasta compozitie se imparte in 2 vase, punand intr-unul mai mult(ar trebui un raport de 40-60%).

-In vasul in care am pus mai multa compozitie se adauga treptat cacaua si faina, se amesteca bine-bine, se framanta



-in celalalt vas se adauga doar faina si se amesteca, apoi se framanta


-se ia prima coca(neagra)si se imparte pe o planseta in 4 parti egale; acelasi lucru se face si cu aluatul alb

-se ia o bucata din coca neagra(din cele 4)si se intinde foarte bine pe masa data cu faina; se ia si o bucata de aluat alb si se intinde bine-bine;

-se ia din nou bucata neagra si peste ea se adauga cea alba;se preseaza cu sucitorul(ramane marginea maro).se ia un cutit, se taie foaia in 4 parti egale(sferturi), apoi fiecare sfert in 4 bucatele egale; se adauga la baza gem sau rahat si se infasoara de la baza spre varf; se pun in tava unsa cu ulei si se da la cuptor pana se rumenesc



*scoase de la cuptor



*se poate foarte bine sa puneti foaie de copt in tava ca sa nu mai ungeti cu ulei
*sunt foarte gustosi, pufosi si tin mai multe zile

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino