Prajitura cu capsuni si cacao

sâmbătă, 29 mai 2010


O prajitura-tort de vara, foarte delicioasa si fresh. Trebuia sa fie cu visine, dar daca tot au aparut capsunile in gradina de ce sa nu le mancam?

Ingrediente:

6 oua
6linguri apa
225g zahar
1 pliculet zahar vanilat
150g faina, 150g amidon alimentar
1 praf de copt
1 lingura cu varf de cacao
capsuni
1 pliculet glazura de tort rosie
800ml frisca
1 praf intaritor de frisca

Mod de preparare:

-ouale se bat spuma cu 6 linguri de apa, zaharul si zaharul vanilat

-se amesteca faina cu amidonul, praful de copt si cacaua si se incorporeaza in spuma de oua

-aluatul se pune intr-o forma patrata sau rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 minute la foc mic, in cuptorul preincalzit
-dupa ce e copt blatul(se face testul cu scobitoarea), se scoate din cuptor, se lasa la racit, se da jos foaia de copt, se taie blatul in 2
-partea de jos de blat se pune intr-o tava cu pereti detasabili
-capsunile se spala bine, se curata si se taie felii (nu subtiri)

-se prepara glazura de tort rosie dupa instructiunile de pe spate(praful se pune in 500ml apa, se adauga 2 linguri rase de zahar, se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul);se adauga capsunile felii si se lasa sa se raceasca; glazura cu capsuni se pune apoi pe blatul de tort




-se bate frisca cu praful de intaritor; jumatate din cantitate se adauga peste capsuni

-se aseaza a doua jumatate de blat si apoi a doua jumatate de frisca; se da la rece pt cateva ore

-se poate orna cu capsuni, ciocolata rasa..orice doriti

*o felie delicioasaa


Pofta Buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino