Tort diplomat de la Dr Oetker

sâmbătă, 27 martie 2010



Ingrediente:

1 cutie
1litru lapte
2 cutii de ananas
2 oua
papaya deshidratata(bucatele mici)
piscoturi

Mod de preparare:


a)Sarlota
-se pun 250ml de apa sau de suc de ananas(din conserva)si se adauga peste amestecul de sarlota.se amesteca bine bine si se lasa 10 minute
-se pregateste intr-o cratita mai mare bain-marin pana clocoteste apa
-intr-un castronel se bat doua oua
-cand apa clocoteste in bain-marin, se pune deasupra prima craticioara cu amestecul pt sarlota si se adauga si ouale batute; se tine in bain-marin 5 minute amestecand continuu pana prinde consistenta asemenea unui sos.apoi se lasa la racit


b)Frisca
-se pune 1 litru de lapte rece si se mixeaza cu praful pt frisca diplomat;dupa ce e gata se adauga papaya, ananasul taiat bucatele mici si sarlota care e racita(nu calda)

c)Blatul
-intr-un castron(farfurie adanca)se pune restul de suc de ananas, se trec piscoturile cat sa se inmoaie si se pun in forma in forma de "blat"

d)Asamblarea
-peste blatul din piscoturi se pune frisca formata din sarlota, ananas si papaya.se da la rece 2-3 ore(sau peste noapte)si apoi se orneaza.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino