Ingrediente:
250g faina
1 ou
150g unt
150g zahar
1.5kg prune
300g smantana
150g zahar
1 pliculet budinca de vanilie
3 oua
Mod de preparare:

-intr-un vas se adauga faina, se face o adancitura si se sparge oul inauntru


-zaharul si untul facut bucatele se adauga in vas si se framanta rapid toate ingredientele pana se obtine un aluat neted si omogen


-aluatul astfel obtinut se infeleste in folie transparenta (sau se pune intr-o punga si se leaga la gura) si se da la frigider pentru o ora

-se ia o forma de tort (preferabil cu peretii detasabili), se tapeteaza cu hartie de copt si se adauga aluatul

-prunele se spala, se indeparteaza samburii, se taie felii si apoi se adauga peste blat



-smantana se amesteca cu zaharul, praful de budinca, ouale si se toarna peste prune






-prajitura cu prune se coace in cuptorul preincalzit la foc mic pentru circa 50 minute (se face testul cu scobitoarea)


Pofta buna!
250g faina
1 ou
150g unt
150g zahar
1.5kg prune
300g smantana
150g zahar
1 pliculet budinca de vanilie
3 oua
Mod de preparare:

-intr-un vas se adauga faina, se face o adancitura si se sparge oul inauntru


-zaharul si untul facut bucatele se adauga in vas si se framanta rapid toate ingredientele pana se obtine un aluat neted si omogen


-aluatul astfel obtinut se infeleste in folie transparenta (sau se pune intr-o punga si se leaga la gura) si se da la frigider pentru o ora

-se ia o forma de tort (preferabil cu peretii detasabili), se tapeteaza cu hartie de copt si se adauga aluatul

-prunele se spala, se indeparteaza samburii, se taie felii si apoi se adauga peste blat



-smantana se amesteca cu zaharul, praful de budinca, ouale si se toarna peste prune






-prajitura cu prune se coace in cuptorul preincalzit la foc mic pentru circa 50 minute (se face testul cu scobitoarea)


Pofta buna!
4 comentarii:
Cred ca este delicioasa!Arata tare bine!
multumesc :)
familia a zis ca a fost foarte buna.urmeaza zilele acestea sa mai fac 2 retete cu prune ca tot sunt in copacei :)
Draga Annabel,
Arata senzational prajiturica!
Felicitari!
multumesc Mihaela
Trimiteți un comentariu