Gogosi super puffy(36buc)

sâmbătă, 27 martie 2010



Dupa aceasta reteta.

Ingrediente:

500 de grame de faina 000;
2 galbenusuri;
1 cana de lapte caldut;
1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame de drojdie proaspat;
60 de grame de unt;
1 zahar vanilat;
2 linguri de zahar;
1 praf de sare;
coaja de lamaie si (sau) portocala;
ulei pentru prajit;
zahar praf;


Mod de preparare:

1. Faina se cerne.

2.Se dizolva drojdia cu zaharul in putin lapte cald(eu nu am avut, asa ca am pus apa);
de asemenea, se freaca galbenusurile cu sare si se dizolva in restul de lapte, se pun aromele,


-se incepe framantatul adaugand drojdia dizolvata si putin cate putin din laptele cu galbenusuri, se framanta pana aluatul este neted, apoi se incepe incorporarea untului topit, cate putin, pana aluatul il absoarbe pe tot.






-am mai adaugat 100g de faina

3. Aluatul gata lucrat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza volumul.
4. Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei - evitati infainarea planului de lucru, asta va duce la ingreunarea aluatului si va face cresterea mai dificila. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita.


5. Crofnele astfel formate se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, intr-un loc caldut.


6. Odata crescute, crofnele se vor praji in ulei incins din belsug.
7. Se iau crofnele din tava in care au crescut si se aseaza in uleiul incins, cu grija ca partea pe care se pun la fript sa fie cea care a fost pozitionata in partea superioara pe tava. Practic, se rastoarna din pozitia in care au stat la crescut. Aceasta "rasturnare" a crofnei in uleiul incins este esentiala pentru formarea golului din interior si a "gulerasului alb" care inconjoara fiecare crofna. Trebuie tinut cont ca uleiul sa nu se supraincalzeasca, nu trebuie sa fie nici prea incins, dar nici prea rece. Daca vi se pare ca se "bronzeaza" crofnele prea rapid, reduceti focul.

8. Se prajesc pe ambele parti si odata rumenite se scot pe hartie absorbanta
*desi erau pe foc mic, s-au facut ff repede, de aia au o culoare cam inchisa



Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino