Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

sâmbătă, 5 iunie 2010



Ingrediente:

1 piept de pui de 800-1000g
condimente
5 cartofi noi
1 ceapa
1 lingura faina
3 linguri smantana
cascaval/cas
ulei

Mod de preparare:

-pieptul de pui se spala, se curata de grasime, se taie cubulete/fasii si se condimenteaza

- cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mici

-ceapa se curata, se spala si se taie marunt
-cartofii si ceapa se pun intr-o tigaie si se prajesc pana aproape sunt gata

- intr-un vas(eu am pus de yenna)se pune un pic de ulei si pieptul de pui cuburi si se lasa 25minute la cuptor la foc mic
-se amesteca smantana si faina

-cascavalul/casul se dau pe razatoare(ori mare ori mica)

-se scoate pieptul de pui din cuptor si se adauga cartofii si ceapa; se mai lasa 15 minute la cuptor la foc mic

-se scoate apoi vasul din cuptor, se adauga smantana+faina, se amesteca bine si apoi se adauga deasupra cascavalul/casul ras si se mai lasa 10minute



*cand a fost gata:

*o portie mica

*ff buna mancarea, iar pieptul de pui foarte fraged

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino