Alba ca Zapada

sâmbătă, 27 martie 2010



Prajitura "lait-motiv" a celor 2 mari sarbatori: Pastele si Craciunul :)

Ingrediente:

-Blat(8foi)-
3oua
1 cana zahar
350ml lapte
350ml ulei
faina cat sa fie aluatul potrivit(sa il poti framanta)
1 lingurita de bicarbonat cu un pic de otet
esenta de rom
sare

-Crema-
500ml lapte
1 pachet unt
2 1/2 linguri de faina
7 linguri zahar
1 lamaie mare sau 2 mici

Mod de preparare:

-Blatul-
-se pun ouale si zaharul;se amesteca bine bine, se adauga laptele treptat, uleiul tot TREPTAT, esenta, sarea, un pic de faina, apoi bicarbonatul stins cu lamaie sau otet si apoi se adauga faina si se framanta




-intre timp se spala 2-3 tavi mari
-aluatul astfel format se imparte in 8 bucatele(intai in 2, apoi fiecare jumate in 2 si inca o data)


-se ia o gramajoara de aluat si se intinde cu facaletul pe FUNDUL tavii pana se formeaza o foaie uniforma si subtire;se da la cuptor



-Crema-
-se pune laptele si zaharul intr-o craticioara pe foc mic; se amesteca incontinuu; se adauga faina treptat si se amesteca incontinuu pana se face ca o smantana groasa(NEAPARAT);se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza(topeste untul)


-cand e rece crema, se stoarce zeama de la 2 lamai mici si se adauga si razatura de la ele; se amesteca bine

-crema se pune intre foile facute mai devreme, iar la sfarsit se da la rece si se pune ceva greu deasupra(se lasa cam 2 zile ca sa se inmoaie foile de la crema)



*mama face cu cate 8 foi dar cand sa musti ai o problema smile).asa ca am facut cate 4 foi ca sa duc la toata lumea
*taiata





Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino