Briose cu gem

duminică, 28 martie 2010



Dupa aceasta reteta au iesit 12 bucati(250-260cal/buc).

Ingrediente:

2 oua
7 linguri ulei
200 g iaurt / lapte batut / sana
350 g faina
2 lingurite praf de copt
80 g zahar
virf de cutit sare
12 lingurite gem

Mod de preparare:

Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea.


Se adauga in compozitia lichida si se amesteca usor, pana la omogenizarea completa.

Formele de briose se ung cu unt sau se pun forme de hirtie in fiecare, se umplu pe jumatate cu aluat, apoi se face cite o adincitura cu o lingurita umezita, se pune gemul si se adauga restul de aluat;



Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 25-30 minute sau pina se rumenesc;
Se racesc 10 minute in forme, apoi se scot pe un platou sau gratar pentru racirea completa.






Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino