Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit 2 tavi.
Ingrediente:
50g cacao
60g zahar,150g faina
125g unt moale
1 plic z.vanilat
1ou
50g migdale sau nuci macinate
pt ornat:1 plic de glazura ciocolata neagra
Mod de preparare:

-se amesteca faina cu aharul, zaharul vanilat, cacaua si migdalele


-untul moale se amesteca cu aceasta compozitie.Se adauga oul si se framanta cu mixerul.


-se modeleaza o bila de aluat, se pune in folie sau intr-o punga si se da la frigider pt 60minute.

-aluatul se imparte in 2 bile mari.apoi din fiecare bila se face un rulor de 25cm care apoi se taie in feliute groase de 1cm.se ruleaza intre palme pana se lungesc si se da forma unui cornulet(daaaaaaaa numai forma de cornulet nu am facut eu
) si se aseaza in tava tapetata cu foaie de copt

-tava se pune la cuptor(in reteta zice la 200grade pt 11 minute)eu am pus la foc mic(ca de obicei
)pt 20-25minute.aveti grija sa nu se arda, atata tot.


-dupa ce se racesc complet preparam glazura.

*Glazura: se citesc instructiunile: continutul plicului la 4 linguri de apa.se amesteca bine bine
-se dau cornuletele complet, numai un "piciorus"sau "ambele picioruse"in glazura si se pune inapoi in tava pana a doua zi(eu am pus numai un piciorus ca sa nu ma murdaresc toata
)

Pofta buna!
Ingrediente:
50g cacao
60g zahar,150g faina
125g unt moale
1 plic z.vanilat
1ou
50g migdale sau nuci macinate
pt ornat:1 plic de glazura ciocolata neagra
Mod de preparare:

-se amesteca faina cu aharul, zaharul vanilat, cacaua si migdalele


-untul moale se amesteca cu aceasta compozitie.Se adauga oul si se framanta cu mixerul.


-se modeleaza o bila de aluat, se pune in folie sau intr-o punga si se da la frigider pt 60minute.

-aluatul se imparte in 2 bile mari.apoi din fiecare bila se face un rulor de 25cm care apoi se taie in feliute groase de 1cm.se ruleaza intre palme pana se lungesc si se da forma unui cornulet(daaaaaaaa numai forma de cornulet nu am facut eu


-tava se pune la cuptor(in reteta zice la 200grade pt 11 minute)eu am pus la foc mic(ca de obicei



-dupa ce se racesc complet preparam glazura.

*Glazura: se citesc instructiunile: continutul plicului la 4 linguri de apa.se amesteca bine bine
-se dau cornuletele complet, numai un "piciorus"sau "ambele picioruse"in glazura si se pune inapoi in tava pana a doua zi(eu am pus numai un piciorus ca sa nu ma murdaresc toata


Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu