Dupa aceasta reteta.Este o prajitura foarte buna si puffy.
Ingrediente:

- un pachet foi de pandispan, de cacao(eu am gasit cu 3 foi)
Crema de lapte:
- 1 litru lapte
- 100 g. amidon
- 4 linguri zahar
- 100 g. ciocolata alba
- 250 g. margarina la temp. camerei
- 150 g. zahar pudra
Glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahar
- 150 g. unt
Preparare crema de lapte:
-se amesteca cele 4 linguri zahar + amidonul. Se adauga laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase

-Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; se adauga amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.


E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei.
Se lasa la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.
Crema mi-a iesit ca o budinca mai groasa.



Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca.






Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.


*Feliute:

Pofta buna!
Ingrediente:

- un pachet foi de pandispan, de cacao(eu am gasit cu 3 foi)
Crema de lapte:
- 1 litru lapte
- 100 g. amidon
- 4 linguri zahar
- 100 g. ciocolata alba
- 250 g. margarina la temp. camerei
- 150 g. zahar pudra
Glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahar
- 150 g. unt
Preparare crema de lapte:
-se amesteca cele 4 linguri zahar + amidonul. Se adauga laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase

-Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; se adauga amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.


E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei.
Se lasa la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.
Crema mi-a iesit ca o budinca mai groasa.



Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca.






Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.


*Feliute:

Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu