Tort de mandarine

marți, 30 martie 2010



Ingrediente pentru 16 portii:

125g unt
125g de biscuiti

4 galbenusuri
80g zahar
300g iaurt
2 cutii de compot de mandarine(eu am pus 3 mici de la Kaufland)
400ml frisca

200ml frisca
dulceata pt ornat

Mod de preparare:


-untul se topeste in bain marie

-biscuitii se sfarama
-se amesteca untul topit cu biscuitii sfaramati si se pun in tava de tort si se da la frigider sa se intareasca
-galbenusurile se amesteca bine-bine cu zaharul intr-un castron in bain marie; se pune apoi castronul intr-un vas cu apa rece si se amesteca pana ce se raceste;

-se adauga iaurtul si se amesteca bine

-mandarinele se scurg, se taie cubulete si se amesteca in compozitie


-se mixeaza frisca si se incorporeaza


-toata compozitia se toarna peste blatul din biscuiti si se netezeste

-se da la congelator cateva ore; cand s-a intarit se indeparteaza inelul de tort(cu ajutorul cutitului care rade suprafata inelului)


-frisca se mixeaza bine bine si se orneaza tortul.eu am pus si un pic de gem pe rozete


*o felie


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino