Choix a la creme delicioase

duminică, 2 mai 2010



Dupa aceasta superba reteta.

Ingrediente

Choix-urile
150ml ulei
300 ml apa
200 gr faina
7 oua
un varf de sare

Crema:
1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
zahar vanilat

500ml frisca batuta
zahar pudra vanilat

Mod de preparare

-se fierbe apa cu uleiul si sarea

-se adauga toata faina si se amesteca pana da in clocot;se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.



-compozitia astfel formata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau ulei/margarina cu ajutorul unei lingurite

-se coc la foc mare la inceput, pt 10min, apoi se da flacara la mic pana se rumenesc


Crema

-albusul de la 2 oua(din cele 5) se bate cu 150 gr zahar ,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.

-un litru de lapte se pune la fiert, iar restul(300ml) se amesteca cu celelalte ingrediente(faina,300g zahar,3 oua si 2 galbenusuri)
*lapte 1

*laptele fiert

*lapte 2




-cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente(lapte+faina+zahar+oua) si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza.




*compozitia finala

-choix-urilor li se indeparteaza caciulita, se umplu cu crema astfel rezultata si apoi se adauga frisca batuta cu zaharul vanilat.la sfarsit li se adauga caciulita si se dau cu zahar pudra





*au iesit delicioaseeeeeee

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino