Reteta este de pe forumul culinar si pusa de Bulinuta.
Ingrediente:
1 cana zahar
1 cana lapte
6 galbenusuri
1 kg frisca Crème Patiserie MEGGLE
6-8 pliculetze zahar vanilinat Dr Oetker
6 albusuri spuma
40-50 gr gelatina Dr Oetker dizolvata intr-o cana de apa caldutza
fructe
Mod de preparare:
-se pun pe foc galbenusurile frecate cu zaharul, si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.

-Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.
-se bate frisca.

-se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat.

Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.

*asa arata totul incorporat(e f bun iammy)

Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema.




-se da la frigider si se lasa peste noapte(asa ar fi ideal)
*o felie


*puteti sa puneti fructele si in frisca desigur
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu