
Dupa aceasta reteta.
Ingrediente pentru 3 rulouri:
450 gr faina
150 gr margarina
5 galbenusuri
1 cana lapte caldut
25 gr drojdie proaspata
500 gr visine ( din compot, fara samburi)
4 albusuri
150 gr zahar
150 gr nuca macinata
150 gr zahar
2 linguri cacao
3 linguri apa
50 gr unt ( sau margarina)
Mod de preparare:


-intr-un pahar, se pune putin lapte caldut ( jumate din pahar) si drojdia faramitata, se amesteca , si se lasa vreo 5 minute

-intr-un castron se pune apoi faina, margarina (topita) , drojdia cu laptele din pahar, galbenusurile, si o parte din lapte(cealalta 1/2de pahar)






-se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mainile pana aluatul devine elastic, si nu se mai lipeste de maini


-se pune aluatul la loc cald sa dospeasca ( cam 30 de min)
-intr-un castron se pun cele 4 albusuri si zaharul, se mixeaza, se adauga nuca macinata




-aluatul se imparte in 3 bile
-fiecare bila se intinde de o latime si lungime cat o tava de copt

-pe 2 margini ale aluatului intins punem visinile una langa alta

-se ruleaza aluatul de o parte si de alta, catre centrul foii lasand cam 5cm liber
-punem ruloul format intr-o tava tapetata cu foaie de copt

-in mijlocul foii se pune amestecul de albusuri si nuca si se da la cuptor la foc mic pt cica 30min



-zaharul, cacaua, apa si untul se puni toate intr-o craticioara pe foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul

-cu o lingura se da cu glazura peste prajitura


-inainte de servire prajitura se taie felii

*eu am facut 4 rulouri
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu