Tort cu iaurt si frisca

duminică, 28 martie 2010



Dupa reteta Amaliei.

Ingrendiente:

*pt blat*
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt

*pt crema*
400 g iaurt de fructe
1 l frisca
3 linguri de zahar
1 compot de fructe de 400 gr
20 gr gelatina ( 2 plicuri de 10 gr)

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie.



Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.




Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.





*Crema*

Iaurtul se amesteca cu zaharul.

Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara.

Separat se dizolva gelatina in 100 gr apa rece, apoi se toarna peste lichidul fierbinte. Nu se fierbe deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere !



Se lasa sa se raceasca putin si caldut se amesteca cu iaurtul.
Se amesteca cu 500 gr frisca si cu fructele din compot taiate marunt.




Se pune un inel de metal in jurul blatului si se umple cu crema ( m-a ajutat super-women-mama si mi l-a taiat in 3).

.



Se lasa la rece 3-4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.eu am pus ciocolata rasa deasupra.
*interiorul


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino