Reteta din revista Kaufland.
Ingrediente:
8 oua
200g zahar
400ml lapte
3 pliculete gelatina(30g)
2 linguri faina
1 lingurita cacao
100g stafide
1/2 fiola esenta de vanilie
250g de fructe(zmeura, ananas, capsune sau kiwi)
Mod de preparare:
- se pune gelatina la inmuiat cu 150ml apa
-se inmoaie stafidele in 3-4 linguri de apa calda cu esenta de vanilie
-se separa ouale; se freaca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi laptele si se pune vasol la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
- se inchide focul, se adauga gelatina(care e f tare acum ) am luat-o cu lingurita si o tineam in sus) si se amesteca pana aceasta se dizolva complet, apoi se incorporeaza si albusurile batute spuma cu restul de zahar
- se separa in 2 compozitia
-in una se pun cacaua si stafidele
-in cealalta se pune ananasul taiat bucatele
-intr-o tava mai inalta se pune celofan si se toarna compozitia cu ananas, se niveleaza
-se adauga si compozitia cu cacao si stafide si se niveleaza; se da la rece pt 2-3 ore, se rastoarna pe un platou si, optional, se orneaza cu frisca si fructe
*dupa ce a stat o zi la frigider
*o felie
Pofta buna!
Ingrediente:
8 oua
200g zahar
400ml lapte
3 pliculete gelatina(30g)
2 linguri faina
1 lingurita cacao
100g stafide
1/2 fiola esenta de vanilie
250g de fructe(zmeura, ananas, capsune sau kiwi)
Mod de preparare:
- se pune gelatina la inmuiat cu 150ml apa
-se inmoaie stafidele in 3-4 linguri de apa calda cu esenta de vanilie
-se separa ouale; se freaca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi laptele si se pune vasol la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
- se inchide focul, se adauga gelatina(care e f tare acum ) am luat-o cu lingurita si o tineam in sus) si se amesteca pana aceasta se dizolva complet, apoi se incorporeaza si albusurile batute spuma cu restul de zahar
- se separa in 2 compozitia
-in una se pun cacaua si stafidele
-in cealalta se pune ananasul taiat bucatele
-intr-o tava mai inalta se pune celofan si se toarna compozitia cu ananas, se niveleaza
-se adauga si compozitia cu cacao si stafide si se niveleaza; se da la rece pt 2-3 ore, se rastoarna pe un platou si, optional, se orneaza cu frisca si fructe
*dupa ce a stat o zi la frigider
*o felie
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu