Ingrediente:
1 blat de tort cu 2 nivele
400g de mascarpone
300g de mure
150g zahar
3 plicuri de gelatina
700ml de frisca
2 plicuri zahar vanilat
pt ornat am folosit ciocolata rasa
Mod de preparare:
-intr-o forma de tort cu pereti detasabili se pune un blat si se unge cu dulceata sau cu zeama de la murele scurse
-branza mascarpone se freaca bine
-intr-o oala se pun murele scurse bine cu 150g de zahar si lasa sa dea in clocot; se trec apoi printr-o sita si apoi se amesteca cu crema mascarpone
-se prepara gelatina(in apa calduta) si se amesteca cu pasta de mure si mascarpone -500ml de frisca se bat cu zaharul vanilat si se incorporeaza cu crema crema de mure si mascarpone |
-jumatate din compozitia astfel rezultata se adauga peste blatul din forma de tort
-din al doilea blat de tort se taie unul mai mic, pastrand atat ”miezul”, cat si ”acoperisul”
-peste crema din forma de tort se aseaza mini-blatul(”miezul”) si apoi jumatate din crema ramasa
-se adauga ”acoperisul” si cea de a doua jumatate din crema
-se da la rece pentru cateva ore
-pentru ornat am batut 200ml de frisca, apoi am pus peste tort, am nivelat frumos si am ras deasupra ciocolata
* o feliuta delicioasa
Un tort absolut DELICIOS :X
Pofta buna!
-din al doilea blat de tort se taie unul mai mic, pastrand atat ”miezul”, cat si ”acoperisul”
-peste crema din forma de tort se aseaza mini-blatul(”miezul”) si apoi jumatate din crema ramasa
-se adauga ”acoperisul” si cea de a doua jumatate din crema
-se da la rece pentru cateva ore
-pentru ornat am batut 200ml de frisca, apoi am pus peste tort, am nivelat frumos si am ras deasupra ciocolata
* o feliuta delicioasa
Un tort absolut DELICIOS :X
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu