Lasagna

miercuri, 7 noiembrie 2012

Ingrediente:

* o cutie de pasta Lasagna Barilla
* parmigiano
* sos Bechamel
- 0.9l lapte
- 50g de faina
- 50g de unt
- sare

* sos Ragu
- 150g carne macinata de vita
- 160g carne macinata de porc
- 80g suc de rosii/pulpa de rosii
- 30g unt
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 tulpina de telina
- 4 polonice de supa(sau apa)
- 1 pahar de vin rosu
- sare si piper

Mod de preparare:

* se pregateste sosul Bechamel
- se pune laptele la fiert
- deoparte se topeste untul si se adauga faina, amestecand bine timp de 2 minute; se ia de pe foc si se adauga treptat laptele fiert, amestecand incontinuu
- se pune compozitia de mai sus pe foc pana aproape da in clocot
- la sfarsit se adauga sarea

* se pregateste sosul Ragu
- se curata si taie marunt legumele
- se topeste untul si se adauga legumele taiate, amestecand bine pentru 3 minute
- se adauga carnea macinata si se amesteca bine pentru 1 minut
- cand carnea a prins culoare, adaugam vinul si se lasa sa se evapore
- eu am facut supa(4 polonice de apa + 2 cubulete de knor)
- dupa ce s-a evaporat vinul se adauga sucul de rosii si supa
- se da la foc mic, fara a acoperi vasul pentru aproximativ 40 minute, amestecand continutul din cand in cand
- la sfarsit se adauga sarea si piperul, dupa gust
*asamblarea
- intr-un vas se adauga un polonic mic de sos Bechamel si 4 linguri de Ragu si se intinde bine
- se adauga pasta fara a fi fiarta inainte, se adauga un polonic mic de sos Bechamel si 4 linguri de Ragu, acoperind bine totul chiar si marginile; inaintea unui alt strat de pasta se adauga Parmigiano
- se repeta operatiunea de 4 ori iar la sfarsit se adauga un pic mai mult Parmigiano
- lasagna obtinuta se da la cuptor la 220 grade pentru 20 minute; dupa ce a fost scoasa din cuptor trebuie lasata 10 minute si abia apoi servita

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Gatitul pentru incepatori Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino